Meteen naar de inhoud

Hoe moet het wel

Super fijn als er een paaltje weg wordt gehaald. Maar hoe moet het dan zonder paaltje? Wat moet er dan gebeuren? Vaak kan het antwoord zijn: “helemaal niks”, behalve het netjes afdichten van het gat wat het paaltje achterlaat. Echter, soms is een bordje met Fietspad, of verboden voor gemotoriseerd verkeer niet voldoende of niet goed zichtbaar.

In veel gemeenten wordt al gebruik gemaakt van een witte “druppel”. Dat is een markering op het fietspad die overloopt in de belijning, zoals hiernaast. Dit geeft een extra signaal af aan automobilisten dat zij hier niet welkom zijn.

Naast deze oplossing zou je ook kunnen denken aan het echt uit elkaar leggen van de richtingen op het fietspad en een mooie groenstrook aanleggen. Zo zijn er nog talrijke andere opties denkbaar.

Goede voorbeelden

Meer over hoe een paaltje er uit moet zien lees je in de aanbeveling van het CROW-Fietsberaad. Klik hier om te downloaden.

Een goed voorbeeld bij jou in de buurt?

Staan de paaltjes bij jou in de buurt wel op de juiste plek? Zijn de paaltjes van het goede formaat? En is de markering op de weg lang genoeg? Dan zien wij dit pareltje van een paaltje graag in onze mailbox verschijnen. Je kan ons mailen op paaltjes@fietsersbond.nl