Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws

Nieuws

Jaarlijks duizenden gewonden door ongelukken met fietspaaltjes: Hermen kon maanden niet fietsen en stelt gemeente nu aansprakelijk

– EenVandaag 22-08-2022

Maanden kon Hermen van Dalen niet fietsen nadat hij flinke verwondingen opliep door een botsing met een fietspaaltje. Hij stelt de gemeente Nunspeet aansprakelijk, omdat de doorgang te smal was en markering ontbrak. “Veiligheid moet zwaarder wegen.”

Fietsersbond Roosendaal gaat gevaarlijkste paaltjes weghalen

Net als veel andere plaatsen in ons land staat Roosendaal vol met paaltjes die gevaar opleveren voor fietsers. De Fietsersbond gaat deze paaltjes inventariseren en in gesprek met de gemeente om ze weg te halen.  

Fietsersbond
Kaag en Braassem getuige van verwijderen paaltje

‘Het is hier niet gevaarlijk en toch staat een er paal, waarom?’ vraagt Cor van Zeil zich af. Juist op dat moment stopt achter hem een vrachtwagentje van de gemeente Kaag en Braassem. Twee mannen stappen breed lachend uit. ‘We komen het paaltje weghalen. Opdracht van de provincie Zuid-Holland’. Zal het paaltje wegblijven?

Haagse Fietsersbond ziet paaltjes het liefst verdwijnen

‘Ze hebben geen enkele functie’. Ze zijn vaak rood en wit gestreept, staan midden op een fietspad en staan daar eigenlijk vooral in de weg: paaltjes. De Fietsersbond start een landelijke actie tegen deze paaltjes Jos de Jong, voorzitter van de Haagse Fietsersbond, vertelt er over in Bob Staat Op.

Fietsersbond Fryslân wil af van gevaarlijke paaltjes

De paaltjes zijn bedoeld om auto’s te weren. “Maar het middel is erger dan de kwaal”, vindt Kees Mourits, provinciaal vertegenwoordiger van Fryslân. “Er is nooit rekening gehouden met de keerzijde. En dat zorgt voor zware verwondingen, van hersenletsel tot ernstige botbreuken.”